• Az egész felső tagozat visszatérhet az iskolába

          • Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

            Értesítjük Önöket, hogy a SZK iskolaügyi minisztériuma 2021. április 26-tól az iskolák működését és az oktatás formáját a regionális COVID-automata alapján határozza meg.

            A Covid-automata szerint a Lévai járás 2021. április 26-tól a piros besorolásba tartozik, tehát az alapiskola teljes felső tagozata visszatérhet a jelenléti oktatásba.

            A jelenléti oktatás feltételei:

            a) a felső tagozatos tanulónak és a vele egy háztartásban élő egy törvényes képviselőnek rendelkeznie kell 7 napnál nem régebbi negatív RT-PCR vagy antigén teszttel, vagy a kezelőorvos által kiadott tesztelés alóli kivételt igazoló nyomtatvánnyal.

            b) fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozat (Pr.č.8a - Žiak a zákonný zástupca), amelyet a szülő tölt ki.

            További tudnivalók:

            • A fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot és a negatív teszteredményt a belépés napján a tanulók az osztályfőnököknek adják le. Abban az esetben, ha a törvényes képviselő a teszt eredményét elektronikus formában kapta meg, akkor azt elektronikusan is továbbíthatják az osztályfőnöknek.
            • Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy közvetlenül az iskolánkban szerdánként a tanulóknak lehetőségük van „öblögetős” tesztelésen részt venni. A teszt eredményét a szülők 72 órán belül e-mailben kapják meg, és a teszt érvényessége az eredmény megérkezésétől számítva 7 napig tart. Igényüket a tesztelésre mindig az előző héten az osztályfőnöknek kell jelezniük.
            • Ha a tanuló vagy a szülő nem vesz részt és nem tudja felmutatni a negatív antigén vagy RT-PCR teszteredményt, akkor az iskola a tanuló hiányzását a következőképpen vezeti:

                  1. Igazolt a hiányzás, ha a szülő bejelenti az iskolába a hiányzás okát, és                      egyben felveszi a kapcsolatot az iskolával - az osztályfőnökkel és a                               tantárgyakakat oktató pedagógusokkal a gyermeke oktatását illetően                            (ugyanúgy, mint betegség esetén).

                   2. Ha a szülő a tanuló 5 napon túli hiányzása esetén nem veszi fel a                             kapcsolatot az iskolával, akkor az iskola jelenti az illetékes hivatalnak.

                   3. Ha a szülő a tanuló 15 napon túli hiányzása esetén nem veszi fel a                           kapcsolatot az iskolával, akkor az iskola elrendelheti a tanuló                                         vizsgáztatását az egyes tantárgyakból.

            • A tesztelés hiánya miatt otthon maradó tanulók számára a távoktatást nem tudjuk biztosítani.
            • A visszatérő tanulóknak az iskolában való tartózkodás folyamán az összes előírt higiéniai szabályt be kell tartaniuk: távolságtartás, gyakori kézmosás stb. Az iskola területén és belső tereiben a KH rendelete értelmében a szájmaszk viselése továbbra is kötelező. A tanulónál egy további „pót” szájmaszknak is kell lenni.
            • A tanulók oktatása 2 hetes adaptációs időszakkal kezdődik. A zökkenőmentes visszatérést több osztályfőnöki órával, a kapcsolatok, a kommunikáció és együttműködés megerősítését segítő tevékenységekkel biztosítjuk. A tanulóknak napi 5 tanítási órájuk lesz a délelőtt folyamán. Az első 2 hét órarendjét minden osztály számára a „bezkriedy.sk” oldalra töltöttük fel.
            • A visszatérő tanulók az iskola éttermében igényelhetik az ebédet.

             

            Örömteli iskolakezdést és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

             

            Tisztelettel: az iskola igazgatósága

          • Visszatérés az iskolába - 8. és 9. osztályok

          • Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

            Hosszú idő után remélhetőleg hamarosan visszatérhetünk az iskolába, hogy hagyományos módon – jelenléti oktatással folytassuk az iskolai oktatói-nevelői munkát. Ezzel kapcsolatban szeretnénk ismertetni a legújabb információkat:

            Az iskolaügyi miniszter határozata alapján (link) a jelenlegi járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy 2021. április 19-től a végzős osztályok, vagyis a 8. és 9. osztályok tanulói visszatérjenek a jelenléti iskolai oktatáshoz.

            Az alapiskolák 5., 6. és 7. osztályos tanulói számára folytatódik az eddigi távoktatás. (Ők előreláthatóan 2021. április 26-tól térhetnek vissza az iskolába)

            A tanulók a jelenléti oktatáshoz az alábbi dokumentumokkal léphetnek be az iskolába:

            • fertőzésmentességről szóló nyilatkozat (Pr.č.8a - Žiak a zákonný zástupca)           
            • a tanulónak és a vele egy háztartásban élő egy törvényes képviselőnek   rendelkeznie kell 7 napnál nem régebbi negatív RT-PCR vagy antigén teszttel, vagy a kezelőorvos által kiadott tesztelés alóli kivételt igazoló nyomtatvánnyal.

            A fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot és a negatív teszteredményt a belépés napján a a tanulók az osztályfőnököknek adják le. A nyilatkozat vagy a negatív teszt hiányában a tanuló a KH 132/2021 sz. rendelete értelmében nem léphet be az iskola épületébe. Abban az esetben, ha a tanuló és a törvényes képviselő a teszt eredményét elektronikus formában kapták meg, akkor azt elektronikusan is továbbíthatják az osztályfőnöknek.

            Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy közvetlenül az iskolánkban szerdánként a tanulóknak lehetőségük van „öblögetős” tesztelésen részt venni. A teszt eredményét a szülők kapják meg e-mailben 72 órán belül, és a teszt érvényessége az eredmény megérkezésétől számítva 7 napig tart. Igényüket a tesztelésre az osztályfőnöknek jelezzék.

            Ha a tanuló vagy a szülő nem vesz részt és nem tudja felmutatni a negatív antigén vagy RT-PCR teszteredményt, akkor az iskola a tanuló hiányzását a következőképpen vezeti:                                                                                       

            a) Igazolt a hiányzás, ha a szülő bejelenti az iskolába a hiányzás okát, és egyben felveszi a kapcsolatot az iskolával - az osztályfőnökkel és a tantárgyakat oktató pedagógusokkal a gyermeke oktatását illetően (mint betegség esetén).     

            b) Ha a törvényes képviselő a tanuló 5 napon túli hiányzása esetén nem veszi fel a kapcsolatot az iskolával, akkor az iskola jelenti az illetékes hivatalnak.           

            c) Ha a törvényes képviselő a tanuló 15 napon túli hiányzása esetén nem veszi fel a kapcsolatot az iskolával, akkor az iskola elrendelheti a tanuló vizsgáztatását az egyes tantárgyakból.                                                                                         

            d) A tanuló számára távoktatást nem tudunk biztosítani.

            A visszatérő tanulóknak az iskolában való tartózkodás folyamán az összes előírt higiéniai szabályt be kell tartaniuk: távolságtartás, gyakori kézmosás stb. Az iskola területén és belső tereiben a KH rendelete értelmében az arcmaszk (nem reszpirátor) viselése továbbra is kötelező.

            A tanulók zökkenőmentes visszatérését a jelenléti oktatásba osztályfőnöki órák keretén belül csoportos foglakozásokkal segítjük. A hangsúlyt a tananyag ismétlésére, megerősítésére és a felzárkóztatásra fogjuk helyezni. A tanulók az 1. héten ideiglenes órarend szerint tanulnak (napi 4-5 óra), kiegészítve mozgásos tevékenységekkel. Az 1. hét órarendjeit minden osztály számára a „bezkriedy.sk” oldalra töltöttük fel.

            A visszatérő tanulók az iskolai étteremben igényelhetik az ebédet.

             

            Szeretettel várunk vissza minden tanulót!               

                                                                                              Tisztelettel: az iskola igazgatósága

        • Cím

        • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a T9 országos tesztelés miatt 2024. március 20-án (szerdán) az 5-8. évfolyamos tanulók IGAZGATÓI SZABADNAPOT kapnak.

          A tanítás 2024. március 21-én (csütörtökön) folytatódik.

          Megértésüket köszönjük.